Erilaisen koirakoulun kouluttajat

Pirjo Kilpiäinen-Tuomisto

Olen Pirjo Kilpiäinen-Tuomisto, ammatiltani sairaanhoitaja.

Olen suorittanut Suomen Eläinkoulutuskeskuksessa ongelmakoirakouluttajan opinnot sekä koirahierojan ammattitutkintoon valmistavan opetuksen Tampereen Urheiluhierojakoulussa. Parhaillaan suoritan eläintenkouluttajan ammattitutkintoa.

Useita vuosia olen tehnyt vapaaehtoistyötä koiratarhoilla Espanjassa ja se on opettanut minulle paljon erilaisten koirien kohtaamisesta. Löytö – ja rescue-eläinten auttaminen on lähellä sydäntäni.

Koirat ovat kuuluneet elämääni koko aikuisiän. Tällä hetkellä kotonani asustaa saksanpaimenkoira sekä espanjalaiset rescue-amstaffimix, -staffimix ja -galgo.

Koen tärkeänä, että kurssin pitäjää on helppo lähestyä, kurssilla edetään koiran ehdoilla sekä ilmapiirin tulee olla motivoiva, palkitseva ja rento niin, että siitä nauttii sekä omistaja että koira.

Pirjon kurssit:

Koiraperheen haasteinen arki

Iris Valtonen

Olen Iris Valtonen erityisluokan opettaja, toisenpolven koirankasvattaja ja näyttelyharrastaja. Kotona on tällä hetkellä 9 koiraa Löwcheneitä, Venäjän mustaterrieri, pointteri, englanninvinttikoira ja saksanpaimenkoira jonka kanssa poikani harrastaa pk puolta ja Hakua.

Itselläni vuosien saatossa on tullut tutuiksi koiran esittäminen kaikista eri roturyhmistä. Kierrän myös eri maissa näyttelyissä eli eri maiden näyttelykulttuurit ovat tuttuja. Toimin myös näyttelyissä sihteerinä sekä trimmaan koiria. Joten kokonaisvaltainen koiran hyvin vointi on lähellä sydäntä.

Haluan antaa esittäjälle monipuolista koiranäyttelytieto, sekä niksejä koiran käsittelyyn. Ennenkaikkia yritän luoda positiivista ilmapiiriä koiranäyttely harrastukseen. Jotta jokaisella ihmisellä ja koiralla tulisi positiivinen komeus ja koiranäyttelyistäkin voisi tehdä kivan harrastuksen muiden harrastusten lomassa.

Lisätietoa Iriksen kursseista sähköpostilla info(at)erkku.fi

 

Nelli Sarha

Koirat ovat kuuluneet aina elämääni, niiden kanssa on tullutkin puuhailtua kaikennäköistä elämäni varrella.

Vuonna 2013 suoritin Suomen eläinkoulutuskeskuksella eläintenkouluttajan perusopinnot ja seuraavana vuonna syvennyin koirien käytöshäiriöiden pariin. Tehtyäni töitä käytösongelmaisten koirien parissa huomasin, että koirien anatomian ja fysiologian tuntemus auttaisi minua työssä ongelmakoirien parissa joten lähdin opiskelemaan Kauhajoelle koirahierojaksi. Valmistuin 2015 KEO:lta koirahierojaksi ja samana vuonna kävin DOBO koulutusohjaajakoulutuksen. Tämä oli ehkä käännekohta eläinten kanssa toimimisessa, kun ymmärsin miten käsilläni voin auttaa koiria ja helpottaa niiden oloa. Tästä syntyi suuri intohimo etenkin urheilukoirien hoitoon.

Koska palo hoitotyöhön oli todella suuri, suoritin 2016 myös hevoshierojakoulutuksen Kauhajoella KEO:lla. Lisäksi opiskelin Kaimion ratsuhevosen koulutus luentosarjalla hevosten tapaa käyttä itseään ja siihen kuuluvia koulutusmenetelmiä. Ratsujen myötä huomasin kuinka ratsastaja vaikuttaa hevosen tapaan liikkua ja miten epätasapainossa oleva ratsastaja vaikuttaa  hevosen liikkeeseen ja tapaan käyttää omia lihaksia. Vuonna 2017 valmistuin koulutetuksi hierojaksi jonka erikoistumisala on urheilijan lihashuolto. Erikoistuminen oli helppo valinta, koska tiesin että voin hyödyntää tietoutta urheilijaeläinten parissa.

Omaan perheeseen kuuluu kaksi australianpaimenkoiraa Kina ja Karma joista Karma nähdään usein mukana kursseilla. Tämän hetkisiin harrastuksiin kuuluu Dobo, Nose work ja toivonmukaan taas pian paimennus. Karvalaumaa täydentää myös suomenhevosruunani Urho.

Nellin kurssit:

Nose Work Alkeiskurssi

Dobo kurssi

Kiva Koirakansalainen

Temppu&tasapaino

 

Martina Witick

Olen tuore eläintenkouluttaja- ja hoitaja Martina Witick, valmistuin kesällä 2018 Nummelan Luksiasta 

Työskentelen rakkaudesta eläimiin kutsuma-ammatissani ja huomioin aina eläimen ja asiakkaan turvallisuuden, hyvinvoinnin ja mukavuuden työssäni.

Kokemusta erilaisista eläimistä löytyy koko elämän ajalta; jyrsiöitä, koiria, kissoja, hevosia, lampaita ja lista jatkuu Pääsääntöisesti  arjen hyvät tavat ovat olleet lähellä koko matkan ajan, tottelevaisuus ja ongelmien ratkominen. Minun etiikassani kaikki elämä on arvokasta ja kaikkia tulisi kohdella ystävällisesti ja tasavertoisesti.

Koulutuksissani pyrin aina johdonmukaisuuteen,  järkeviin ratkaisuihin sekä erittäin hyvään luottamussuhteeseen asiakkaani kanssa . Silti myös mukavuus ja vapautunut olotila koulutuksissani on isossa arvossa ja pyrinkin saamaan asiakkaani sellaiseen olotilaan missä tekeminen oman eläimen kanssa on hauskaa ja positiivista.

Tule oppimaan pienkursseille!

Martinan kurssit:

Pentukurssi pikkupennuille

Pentukurssin jatko