Pentujen Nose-valmennus – Pentukoirasta hajutestiin!

Pentukoiraa on suositeltavaa kouluttaa jo pikkupennusta lähtien. Pennut oppivat kuin sienet ja tämä tärkeä aika on hyvä käyttää hyödyksi. Nose Work –taidot ovat hyvä perusta kaikenlaiselle hajutyöskentelylle koiran uralla. Uuden etsittävän hajun opettaminen on myöhemmin koiralle helppoa.

Pentujen nose-valmennuksessa opetellaan jokaisella kurssikerralla paitsi Nose Work-taitoja, myös pennuille tärkeitä asioita kuten käsittelyä, luoksetuloa joka tilanteessa, paikalla odottamista ja siedätetään elämän kummallisiin asioihin. Nose Work –taitoihin kuuluu paitsi hajun tunnistaminen, myös hallintaa ja tätä harjoitellaan monissa tilanteissa. Ohjaajan taitoihin kuuluu oppia pennun kasvattamisen lisäksi lukemaan koiransa käytöstä, kouluttamaan erilaisia taitoja positiivista vahvistamista käyttäen ja tuntemaan Nose Work –lajin säännöstöä.

Pentujen Nose –valmennukseen ovat tervetulleita rokotetut pennut 3,5 kk iästä alkaen. Kurssin alkaessa yläikäräjä on 7 kk, sitä vanhempien suositellaan siirtymään Valmennusrenkaaseen.

Ryhmään suositellaan sitoutumaan koko kurssin ajaksi, jotta edistyminen on nousujohteista ja koko ryhmä edistyy samaa tahtia. Rästikertoja voidaan järjestää tapauskohtaisesti muille kursseille. Ryhmään ei voi tulla kesken kauden. Tähtäin pentujen valmennuksessa on hajutestin suorittaminen, jonka ikäraja on 9 kk.

Kouluttaja: Nose Work tuomari Erkku Jussinheimo

Tulossa, seuraa ilmoittelua.